2 comments

 • Audrey has written:

  Fijn weer eens te mogen lezen. Bedankt voor je kaartje trouwens, erg lief. Helaas zijn sommige dingen herkenbaar. Dat er meer naar het geld gekeken word ipv naar wat een persoon nodig heeft. Wij hadden deze week een keukentafelgesprek omdat dochterlief bijna 18 word. Volgens mij troffen we wel goede mensen (al moet dat ook nog blijken uit de uitkomst). Ze hadden al snel door dat Amy erg goed kan vertellen….. daar liepen we altijd tegen aan. Doordat ze het zo goed onder woorden kon brengen werd ze altijd hoger in geschat…. er was ook een wijkverpleegkundige bij, zij dacht meteen heel praktisch en gaat een ergotherapeut inschakelen om in huis eens mee te kijken om de zelfstandigheid van dochterlief alvast naar een hoger niveau te tillen. Volgens mij maakte ze zich ook een beetje zorgen over mij. Omdat ik mezelf wegcijfer voor het welbevinden van dochterlief. Autismecoach van dochterlief was er ook bij. Want ook dat is een punt waar aan gewerkt moet blijven worden. Muizenstapjes, maar vooruitgang. Maar nog veel winst te behalen . .. en nu wachten….. gelukkig niet zo lang als bij jou middelste.

 • wilma has written:

  Lieve Sandarijn, ik hoop dat je het goed vindt dat ik hier puur en vanuit mijn gevoel op reageer:

  Wat mooi verwoordt Sandarijn. En wat kan ik me (deels) inleven in jou worsteling om jezelf ook te mogen zijn. Niet alleen de moeder, zorgverlener, partner etc. zijn. Maar wie ben jij met jou eigen verlangens, noden. Maar vooral, wie ben jij zelf met je eigen creativiteit, plezier, behoeften. Ik schrijf deels omdat dit voor mij ook een enorme zoektocht is geweest door mijn eigen fysieke aandoening en ziek zijn. De balans was helemaal weg. En het heeft heel lang geduurd voordat ik tijd mocht, jawel, mocht maken van mijzelf voor mijzelf. Het voelde niet goed, het klopte niet, ik voelde me schuldig etc etc.
  Dus op dat stuk kan ik me in jou inleven.
  Maar ik kan me niet voorstellen hoe het voelt om drie kinderen te hebben die zo’n intense, intensieve zorg nodig hebben. en daarnaast ook nog alle regel, administratieve zaken te moeten doen. Ik kan me voorstellen dat je moeder-modus daardoor altijd aan staat.
  Dus als ik mag reflecteren hierop, op basis wat ik lees van jou: wees alsjeblieft lief voor jezelf, zorg ook voor de vrouw Sandarijn. Met al haar behoeftes en uitlaatkleppen. En dat doe je ook. Maar doe het op een manier die goed voelt en die past. Maar doe het.
  lieve groeten Wilma

Geverifieerd door MonsterInsights