2 comments

  • Rolinka has written:

    Heel herkenbaar. Ik merk dat ik me ook steeds verder terug trek uit de buitenwereld. En ik schaam me er voor, maar ook uit mijn gezin. Ik hou steeds meer voor mezelf. Ervaar mijn emoties in “het geniep”. En houdt het masker van de krachtige, vrolijke, optimistische vrouw, moeder, dochter, zus, als een schild voor me. En ik weet dat ik er niemand een plezier mee doe, dat ik mijn gezin zelfs tekort doe. Maar het is een automatisme geworden en een angst dat wanneer ik het schild laat zakken, barsten laat onstaan in mijn pantser, er misschien geen stoppen meer aan is.

  • Audrey has written:

    Herkenbaar. Ik ben altijd vrolijk. De buitenkant dan he. Binnenin ben ik vaak doodongelukkig, heb ik vaak een hekel aan de persoon die ik ben. Maar het kost me steeds meer moeite om deze pantser op te houden. Maar ik weet dat als ik mijn eigen IK laat doorkomen in heel veel ga verliezen……

Geverifieerd door MonsterInsights