Woordkriebels

“Ik pluk woorden en vorm een poëtisch boeket” Sandarijn Hilkhuijsen

Al zolang ik me kan herinner, vind ik taal een wonderbaarlijk iets. Leren lezen heb ik, als groepsleerkracht van groep 3, van dichtbij mogen aanschouwen. Ik heb de wereld voor de jonge ontdekkingsreiziger zoveel groter zien worden.

 

Ontwerp: Richard Beerens

Voor mijzelf begon het proces van creatieve uitingen in 2010. Mijn drie kinderen, die niet volgens de standaardregels opgroeien door een syndroom, waren een inspiratiebron om op een spelende manier taal in te zetten. Korte poëtische stukje vloeiden uit mijn pen. Inhoudelijk zorgden de woorden voor een verwerkingsproces, waardoor ik de beperkingen van mijn kinderen wist om te toveren tot andere mogelijkheden.

In 2012 ontstond Woordkriebels. Ik schreef me in bij de kamer van koophandel en startte een bedrijfje met creatieve taaluitingen. Ik bracht een gedichtenbundel uit, een educatief boekje over de orthopedische schoen en verzorgde workshops creatief schrijven op verschillende basisscholen. De verwondering die ontstond bij zowel de groepsleerkracht als bij de leerling, zorgde voor een glimlach op mijn gezicht.

In 2015 stopte ik noodgedwongen met alle werkzaamheden. Een tumor kwam op mijn pad en ik was nodig als mantelzorger. Het ziekteproces maakte me eenzaam, waardoor ik mijn woorden aan het witte papier toevertrouwde. Ik verwoordde mijn emoties en ervaringen in zowel proza als poëzie.

In 2018 presenteerde ik mijn boek. “Voorbij de zwartgekleurde pupil” werd een document vol veerkracht en strijdlustigheid.

Anno 2020 blaas ik Woordkriebels weer nieuw leven in. Alle ontwikkelingen die ik doormaak op het gebied van mijn kriebelende en creatieve woorden, verwoord ik in blogs. Alle kaarten en andere producten deel ik ook aan de hand van beelden en verhalen. Of Woordkriebels ooit weer een bloeiend en winstgevend bedrijf gaat worden, durf ik niet te zeggen. Voor nu zit de winst vooral in de enorme trots die ik voel als ik Woordkriebels mag presenteren als mijn eigen IK.

Ik presenteer in Woordkriebels mijn eigen IK.