Anorexia is…

…niet meer durven.

Durfde ik ook maar eens wat lekkers te nemen als ik daar zin in heb. Of eens iets ongezonder te eten dan de normale avondmaaltijd aardappel, vlees, groente.

…niet meer zonder schaamte genieten.

Kon ik maar weer genieten van eten, zonder schaamte. Zowel genieten van de dingen die ik durf te eten als de dingen die ik niet durf te eten. (zoals die uitdaging op zondag). Soms geniet ik wel van mijn eten, dan verschijnt er een ontspannen glans over mijn gezicht. Maar het liefst zou ik er wat vaker van willen en kunnen genieten. Net zoals vroeger, zonder bang te zijn dat ik aankom of dat ik ingrediënten controleer.

…schommelen tussen emoties.

Aan de ene kant jammer dat afgelopen zaterdag de film niet door kon gaan, omdat degene waar ik mee ging ziek was. Aan de andere kant opluchting, want ik voelde me zelf best wel gespannen. Samen op pad is leuk, maar overprikkelt.

…veel te veel gedachten hebben.

Van al dat denken overdag word ik wel een beetje moe. Ik heb op een dag heel veel gedachtes en denk daar dan ook veel over. Voor mij is het nooit klaar.

…jezelf kwijtraken.

Kon ik maar tegen Ana zeggen dat ze moest oprotten en kon ik haar maar negeren. En dit aan haar zeggen zoals op de tekening staat.

groetjes en tot volgende week.

Puck

3 gedachten over “Anorexia is…”

  1. Lieve Puck, wat heb je dat weer mooi geschreven. Ik vind dat je echt verder moet gaan met schrijven. Hopelijk over een tijdje met steeds meer positief nieuws en minder Ana. Fijn weekend, fijne herfstvakantie.

  2. Puck wat is het een moeilijke weg die je gaat. Mooi verwoord, mooie tekeningen, maar ik wordt er ook een beetje verdrietig van. Maar als je het al zo kunt verwoorden, dan gaat het je lukken om uit deze strijd te komen dat weet ik zeker! Heel veel sterkte en al zal ik niet altijd reageren ik blijf je verhalen lezen. Groetjes Peter (jullie “oude” buurman)

Reacties zijn gesloten.