Angst


Ik kan er alleen maar van dromen, dat ik ooit zonder gedachten kan genieten van een twix.
(Puck)

Boodschappen
Ik heb voor mijn eetstoornis altijd al boodschappen meegedaan. Ook kookte ik en in de weekenden bakte ik erop los. Nu is dit een groot probleem.
Als ik met mama door de winkel loop, zie ik eten dat ik niet durf te eten maar wel lekker vind. Dat geeft me een verdrietig gevoel. Het liefst zou ik iets willen meenemen, om op te eten. Dit geldt niet alleen voor de afdeling waar de koekjes liggen, ook de keus aan zuivelproducten bezorgt me een angstaanval.
Hoe moet ik in hemelsnaam ooit leren kiezen?

Kinderarts
Weet je nog dat ik het de vorige keer er over had dat ik naar de kinderarts moest?
Wat had ze voor mij in petto? Dat zal ik je vertellen.
Ze was bezorgd over mijn lijf. Blijkbaar is mijn lijf nog niet gezond.
Ik vind dat moeilijk te geloven, want ik eet al heel veel en heb een goede conditie. Ja dat ik flauw viel in de vakantie was niet zo handig misschien, maar hee het is slechts een keer gebeurd en meer niet.
Nu moet ik van haar nog meer zuivel eten. Want daar zitten eiwitten in, GOED VOOR MIJN SPIEREN.
Kreeg ik me daar een paniekaanval. Weet je wat ik dan doe? Ik bijt eerst bijna op mijn vinger. Dan schreeuw en scheld ik. Mijn leven is op dat moment stom. Ik verlies alle controle, zo had ik niet door dat ik de kinderarts bijna op de tenen trapte. ( moet ze maar niet zo dicht op me zitten) Geen enkele aanraking kan ik dan verdragen.

Therapie
Na bij de kinderarts geweest te zijn, mocht ik naar mijn therapeut. Gelukkig was ik afgekoeld. We hebben iets leuks gedaan: geknutseld. Samen hebben we een collage met teksten en plaatjes gemaakt. Daar gaan we volgende week aan verder.

Oh ja, hebben jullie mijn karakter al gezien? Ik vind tekenen erg leuk. Een experimentje voor mijn blog. Tot een volgende keer. Hopelijk met goed nieuws.

6 gedachten over “Angst”

 1. Lieve Puck, wat heb je je gevoel en emoties weer duidelijk beschreven. Het is alsof ik je daar zie zitten en boos zie worden op de kinderarts.

  Mooie tekening heb je ook gemaakt. het verstandelijke dat je niet van 1 twix aankomt dat er meer voor nodig zijn, is hartstikke waar maar dat maakt jouw gevoel dat je erbij hebt niet minder om.

  Ook ik hoop, net als velen, dat je op termijn weer kunt genieten van iets lekkers zonder angst om gelijk weer aan te komen.
  Ik lees je blogs met veel interesse.
  Groetjes Astrid

 2. Hoi Puck,

  Wat ben je creatief! Echt een mooi talent! Ik hoop dat je je daar af en toe in kunt verliezen, zodat je niet aan al die nare dingen hoeft te denken!

  Zet m op!

  Groetjes Anne

 3. Lieve puck

  Wat heb je dat weer mooi verwoord, maar eigenlijk hoefde ik de woorden niet te lezen want zag het meteen in je tekening. Wat een strijd zeg, en wat wil iedereen veel hè. Dat maakt het moeilijk. Maar weet zeker dat het goed komt. 😘

 4. Knap getekend en weer super goed geschreven hoe je je voelt.
  Wel goed dat je na je doktersbezoek naar je therapeut kon. Het was voor jou slecht nieuws en zo kreeg je de mogelijkheid om jezelf een beetje te uiten.
  Lieverd ik hoop zo hard dat je snel weer een beetje de goede kant op gaat.
  En van eiwitten word je iig niet dik …..
  Knuffel van ons
  Frans, Audrey en Amy

 5. Lieve Puck

  Wat ben je toch een mooi en uniek
  Meisje.
  Dat je een schrijftalent was wist ik al maar je kan ook al zo prachtig tekenen .
  Ik hoop uit het diepste van mijn hart dat er ooit weer een dag is dat je lekker kunt pakken in de winkel wat je lekker vind
  En ga dan vooral door met schrijven en tekenen lieve Puck

  Voor nu geef ik je vanaf hier een dikke knuffel Liefs Mandy xxx

 6. Hey Puck, wat heb je weer goed beschreven hoe je je voelt en die tekeningen erbij!! Heel mooi gedaan!
  Je hebt echt wel talent voor het tekenen!
  Ik wens je weer heel veel sterkte om Ana te verslaan!
  Groetjes van Elly

Reacties zijn gesloten.