Kalverliefde en aardverschuivingen

“mam?”

Een zware bromstem vult de woonkamer. Ik kijk op en kijk hem aan met grote ogen. Vertwijfeld zoek ik-enigszins ontdaan- naar de jongere versie van deze uit de kluiten gewassen puber.

“Ja” komt er twijfelachtig uit mijn mond. “Ik heb het uitgemaakt”

Onwennig zoek ik naar een balans. Wat is er in hemelsnaam in de afgelopen 6 weken gebeurd, hoor ik een stem in mezelf radeloos afvragen. Waar is mijn zoon gebleven?  Het eerste leerjaar op het praktijkonderwijs is koud afgesloten met een onwennige kalverliefde, of ik word overvallen door deze aardverschuiving.

De zomervakantie heeft in de volle hevigheid toegeslagen. De 6 lange weken hebben in de eerste versnelling door de lichamelijke ontwikkeling van zoonlief geraasd. De krakende stem, waar we nog met z’n allen zo ontzettend om moesten lachen, heeft plaatsgemaakt voor een sexy volwassen stem, waar je alleen maar serieus in meegenomen kan worden. Ik val stil.

“Waarom?” vraag ik hakkelend. “En moest ze huilen?” Ja, ik geloof het wel, is zijn antwoord. Duidelijk en nietsvermoedend. “Maar ik voelde niks meer voor haar”. Mijn trotse hart breekt. Liefde is zoiets moois, maar als het niet werkt-op welke leeftijd dan ook- heeft het iets triest.

Terwijl zoonlief doorgaat met zijn leven, heb ik als moeder toch echt even nodig om de nieuwste balans van het moment op te maken.

 

Jongste zoon is 13 en volgt onderwijs op Adelante

2 gedachten over “Kalverliefde en aardverschuivingen”

  1. Oeps. Ja kleine kinderen worden groot. Soms hebben we niet eens in de gaten dat ze ouder worden , pubers zijn. Hier moet ineens iedere schooldag lippenstift en mascara gedaan worden. Iets dat vorige week ineens begon. Jongens vind ze nog niet interessant. …. Zegt ze.

  2. Ooh crap, dit is een hele nieuwe wereld en fase. Voor zoonlief en voor jou als moeder. Maar ben bang dat die knapperd nog menig meisjes hart zal breken. Iets waar wij met al onze levenservaring moeite mee zullen hebben. Kalverliefde of niet. Kleine jongens worden groot ! (Hellup)

Reacties zijn gesloten.