De kracht van tegenwind

ik wens jou…

Ik wens jou
een nieuwe ochtend
als ware ’t een lofzang
op ’t licht van de zon

 

 

 

Vandaag houden we het simpel. Geen moeilijk zinnen, geen lastige vraagstukken, slechts een simpel blogje over mijn leven zoals het nu is.

Ik kan jullie als lezer gaan lastig vallen met alle ellendige ongemakken, die bestraling met zich meebrengt. Hoeveel keer ik al iets uit mijn handen heb laten vallen. (scherven schijnen geluk te brengen) Hoe moe ik van mijn eigen kritiek word en hoe moeilijk het kan zijn om de zon niet te zien schijnen, terwijl er toch echt een hittegolf verwacht wordt.

Nee, vandaag niet. Geen klaagzang, lieve mensen. Ik wil toch graag meer volgers, dus dan kan ik de moeilijke onderwerpen beter in de la, diep wegstoppen tot de nood echt aan de man is. En alhoewel het vandaag echt zwaar is, moet ik toegeven dat die trap onder mijn kont als een echte stimulans heeft gewerkt.

Met alle energie die ik nog ergens had liggen, nam ik de kwast bij de hand en maakte ons familieschilderij af. Daar waar onze kinderen en ik al weken aan gewerkt hadden, kan ik vanmiddag vol trots eindelijk ons eindresultaat presenteren. Ben zo benieuwd naar hun reactie! Kleurrijk en symbolisch. Het was echt een kwestie van oppakken en beginnen. Lijnen trekken, kleur bekennen en afwachten waar het schip zou stranden. Zie hier het resultaat van kleur geven aan de dagelijkse gang van het leven.

kleur breng je zelf in je leven

 

 

 

 

En alhoewel bovenstaande voorbeeld een voorbeeld is van letterlijk kleur geven aan je leven, blijft er natuurlijk genoeg over om op een figuurlijke manier kleur te geven. Zet de boel op zijn kop, ook al zit het even tegen. Trekt je dansschoenen aan en volg al dansend je weg door de supermarkt. Koop een lading verschillende brillen en zorg er voor dat je de juiste sterkte kiest. Dan is een dag ook niet vlug te zwaar. Blijkbaar was ik vanochtend niet goed uitgeslapen en heb de verkeerde sterkte uit de la getrokken. Ik dacht al te bemerken dat ik wazig zag.

Hoe fijn is het om te ervaren dat zelfs in periodes van ellende iemand de kracht heeft om te kunnen stralen. Nou heb ikzelf slechts een periode van 12 bestralingen hoeven mee te maken. Dan word je lichaam minder zwaar belast als in een combi met chemo. Toch viel het mij niet mee. Dat steek ik ook niet onder stoelen of banken. De emotionele beladenheid zorgde in mijn geval voor een vurige opleving van fibromyalgie. De bestraling voelde zich zelfs een beetje achtergesteld.  Het schrijven zorgde voor de broodnodige ontspanning, maar zeer zeker ook voor kracht en verwerking. Zodra mijn vingers over het toetsenbord konden zweven, viel het grootste deel van mijn ellendige gevoel op de grond. En dat werd vervolgens opgezogen door mijn beste vriendin, wiens hulp goud waard is.

geluk is…

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet altijd snap waarom dit op mijn pad moest komen. Natuurlijk heeft de diagnose mij de ogen geopend. Heeft me in korte tijd doen beseffen hoeveel leuke dingen ik uit het leven wil halen en dat onnozele zaken het niet waard zijn om me over te ergeren. Behalve dan die schoenen, die overal door het huis slingeren en waar je letterlijk je nek over breekt.

heb jij al eens een kikker gekust?
voor schut staan bij je eigen knuffelboom

 

 

 

 

 

 

Daarom schop ik tegenwoordig ook te pas en te onpas mijn schoenen uit (wat de een kan, kan ik ook) en leg ik mijn blote voeten te drogen aan de rand van een vijver. Hoe leuk is het om anderen gek te maken met je fantasierijke verbeelding.” Kijk, hier knabbelen de visjes aan onze voeten”.  Hoe buiten de box is het om te ervaren dat een eigen stukje natuur geen overbodige luxe is in je dagelijkse leven. Hoe ontspannend kan het zijn om ongegeneerd met bomen te knuffelen, hard de berg af te kunnen rennen of op zoek te gaan naar die ene kikker, om eens volmondig sprookjesachtig te kunnen zoenen.

Dus of je nu veel of weinig tegenwind hebt, zet die gekleurde bril op en houdt je staande met de positieve gedachte dat het je nog wel eens ver zou kunnen brengen.

 

2 gedachten over “De kracht van tegenwind”

Reacties zijn gesloten.