van woorden naar daden

grijze muis op zoek naar een roze jasje

Durf te vragen. Ik werd 40 en nog scheet ik in mijn broek. Nooit koos ik eens voor mezelf. Met oprecht een grijze muis.

Nu ik ondertussen 46 ben en geconfronteerd wordt met een zichtbare oneindigheid word ik met de neus op de feiten geduwd. Jarenlang mijn wensen en dromen weggeduwd, door er gewoon geen oog voor te durven hebben. En dat terwijl ik mijn lijstje vol dromen, geschreven en wel, voor het oprapen had. Ik veegde er jarenlang mijn voeten mee.

Eigenlijk heb ik nooit gevochten om dromen te verwezenlijken. Het lef om ten strijde te trekken zat wel in me, maar allerlei meningen en invloeden om me heen zorgden voor een vertroebeling. Dat ik überhaupt een weg heb weten te vinden in die plastic soep die samen met mij in de oceaan van het leven ronddreef.

nooit te laat om in t diepe te springen

De confrontatie met de ziekte van mijn partner, dik twee geleden sloeg mijn ogen hardhandig dicht. Gevolg: dat ik nog maanden met twee dikke blauwe ogen rondliep. Met geen mogelijkheid kreeg ik mijn ogen geopend. Met mijn ziekte pakte ik het beter aan. Ik dook op het juiste moment weg en was de klap voor. Mijn ogen rolden nu bijna uit de oogkas. Lees: twee ogen die op spiralen uit de oogkas naar buiten rollen bij het zien van zoveel uitdagingen. Alleen echt jammer dat er zoiets moest gebeuren om mezelf het cadeau van het leven te gunnen.

Toch is het absoluut nooit te laat. Trek die stoffige lade open en herschrijf je oude dromen en bedenk meteen een hele nieuwe reeks erachteraan. Ik ben echt oprecht verrast door mijn eigen daadkracht en niets kan me tegenhouden wil ik van deze woorden geen daden meer kunnen maken. Tenzij ik natuurlijk gegrepen wordt door het computervirus, die vervolgens mijn harde schijf als een pacman zou oppeuzelen.

Dat is niet zo’n optimistisch toekomstbeeld. Laat ik die maar met één druk op de knop deleten. Juist de computer is een fantastisch hulpmiddel om aan de hand van YouTube, Twitter of LinkedIn je woorden de wereld in te sturen, zodat een netwerk van People all over the World de kans krijgen mee te denken om iets te kunnen verwezenlijken. Het is echt slecht een kwestie van één druk op t toetsenbord. Let op, probeer de knop delete in deze te vermijden.

even rondneuzen voor een geschikte plek

Als je het volgens mij goed speelt kun je een hoop realiseren zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Van belang is de gedachte dat je je wensen en dromen niet voor jezelf moet houden, maar het juist van de daken moet schreeuwen. En wel op de meest gekke manier. Tenslotte is dat wat we willen naast onze dagelijkse suffe uren. Hierdoor zul je gespot worden en de aandacht krijgen die je verdiend. Eens even neuzen dit weekend voor een geschikte plek.

Nu dag 4 van de bestraling afgerond is en ik een vrij weekend mag invullen, heb ik tijd genoeg om over mijn acties na te denken. Gelukkig verlies ik door de bestraling niet mijn wilde haren. Dus dat biedt perspectief voor een ondernemende toekomst. En om nou niet eenzaam buitengesloten te worden van het leven, ben ik druk bezig om nu al in actie te komen. Niet te veel in één, maar kleine overwinningen die me steeds meer vertrouwen teruggeven.

En het werkt. Daar waar ik eerder overmand zou worden door een zware depressie, werken mijn acties juist als een waar pepmiddel. Een betere drugs kan ik me niet wensen. Zo zette ik mezelf voor gek aan de hand van een vlog. Maar wat een lol bracht dit met zich mee. En t werkte ook nog. Mijn wereld werd groter doordat de omgeving aan de hand van mijn vlog precies wist wat ik wilde: nl. de wereld bij me binnen brengen aan de hand van kaarten. En wat te denken van mijn bolletjestrui. Mijn eigen bolletjestrui die nu al favoriet is door de functie die een vriendin eraan gaf. Het heeft me een toekomstige actie in de vorm van een trappen-etappe opgeleverd. Misschien wel iets voor een nieuwe evenement in Landgraaf. Dus oplettende lezer, een ingekapselde hint!

Dan de kaart met pijlen, die mijn tumorrijke klier visueel eens goed moesten doorboren aan de hand van mantra’s. De vraag aan de omgeving om me nieuwe mantra’s te sturen werkte als een therapeutisch moment. Jij als patiënt zorgt door je eigen openheid voor een positief sneeuwbaleffect. mensen durven met jou mee te gaan.

fotosessie, just for fun

Wat zou ’t zou toch fantastisch zijn om opgemerkt te worden door een fotograaf, die buiten zijn comfortzone wil stappen en de uitdaging met mij en mijn vriendinnen wil aangaan om dat meest waanzinnig fotoshot te ontdekken. En dat ik dit moment weer gebruik om er een uitdagend blog over te schrijven. Twee vliegen in één klap. Dat heet geloof ik netwerken, isn’t it! Of dat ene magazine dat haar lezers wil laten smullen van een columnist, wiens leven van grijs in drie tinten roze transformeert. Een gastblog te mogen schrijven en wel één waardoor mijn woordkriebels van de een op de andere dag zou ontploffen.

Het zijn maar zo wat spinsels, die me bezig houden. Het zijn dromen, die ik absoluut werkelijkheid wil laten worden. Net zozeer als de droom dat kanker gebombardeerd zou kunnen worden tot chronisch. Maar of dat een realiteit gaat worden, blijft voorlopig een mysterie. Geen droom is te gek wat mij betreft! Dus als je deze blog leest en binnen je netwerk iets zou willen betekenen in mijn gevecht voor het leven: trek je nette pak maar aan en gooi het netwerk maar op zijn kop. Tenslotte is er maar één gedacht, die ik tegenwoordig koester:

Vandaag heb je. Morgen krijg je cadeau.

Dus blijf me volgen, want wie weet wat morgen voor mij in petto heeft!

 

To-do list Sandarijn
mijn blog op woordkriebels tot een zichtbaar succes te maken
column publiceren in een magazine
maffe fotosessie met drie zorg-intensieve mama’s
levensverhaal in boek verwerken
paragliden
één nummer opnemen in een studio, het liefst met mijn dochter
leren portrettekenen bij Wim Albrink
zingen in een musical
concert meemaken van de toppers met vrienden
Auschwitz bezoeken
weekendje Barcelona
mijn eigen poëziekaarten uitbrengen

2 gedachten over “van woorden naar daden”

 1. Lieve Sandarijn,
  RESPECT voor jouw positiviteit en kracht!!
  Ik word er stil van, wat jullie toch allemaal mee moeten maken….
  We leven met je mee en hopen dat je hier doorheen komt, samen met Paul en de kinderen.
  Dikke knuffel uit Oploo 😘

 2. Lieverd,
  Ik zit hier met een smile te lezen 😀
  HEERLIJK !
  Wedden dat jij het gaat maken ?!
  Die grijze muis gaat plaats maken voor een blitse met glitter omringde rose disco muis !
  Whoehaaa…
  hang je supercape maar bij die kaarten van je 😛
  Zo blij dat je nu meer schijt hebt aan wat de rest denkt ! Lekker doen waar JIJ happy van wordt!
  Die grens opzoeken als je met de kids weg bent en dat ze roepen: MAHAMMMM nu schaam ik me!
  Haha dat zijn de leukste.
  Dikke knuf lieverd !

Reacties zijn gesloten.